Volg instagram via @open.je.blikveld voor dagelijkse inspiratie

BLiKVeLD | ANDERE BLIK OP JOUW WERELD

HOMEMADE

VERANDERPOËZIE


DOEN WAT ERTOE DOET...

DE POTENTIE BENUTTEN


We begeven ons momenteel in een uitzonderlijke kansrijke - maar uitdagende - periode. Volgens hoogleraar transitiekunde & duurzaamheid prof. Rotmans leven we in een verandering van tijdperk, waarin alles wat vanzelfsprekend is ter discussie komt te staan.

In de snel veranderende realiteit, verlangt ons blikveld naar nieuwe perspectieven die aansluiten bij de toekomst waarin niet alleen de mens centraal staat, maar de mens zich ook meer en meer zal voegen als onderdeel van het grotere systeem waar we toebehoren. Deze verschuivingen hebben nogal invloed op zowel ons wereldbeeld als de lokale realiteit. Verschillende paradigmashifts geven input om ons anders te verhouden tot de wereld, elkaar en onszelf. Maatschappelijke onrust is een logische reactie in een tijd van verandering en dit biedt mogelijkheden om de waarde die erin zit (in mensen, tussen mensen en voor de uitdagingen waar mensen invloed op hebben) te benutten. Het vraagt andere manieren van besturen, organiseren, verenigen, verbinden, leren en groeien. Een kompas op wat ertoe doet.

Gedrag en cultuur zijn  interessante gamechangers in (complexe) systemen die aan vernieuwing toe zijn. Omdat iets betekenis krijgt, waar het leven leeft: op de routes van verbinding.

Ik schrijf er af en toe over, lees hier alvast wat oude blogs en gedurende dit jaar pak ik de pen weer wat vaker vast. Wil je de inspiratie en updates rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Schrijf je onderin de website dan in voor mijn inspiratiebriefje. Ook deel ik over het reilen en zeilen op instagram.

Wees welkom, om je maatschappelijke waarde te benutten.

Groet, Sanne


#samenlevingsvraagstukken rondom #cultuurverandering #systeemverandering #wereldvanwaarde
BLOG, voor je BLIKVELD

Binnenkort zijn hier mijn oude & nieuwe blogs te lezen!